Joost Luiten is zaterdag ondanks een derde rondgang van zeventig slagen, twee onder par, naar de gedeelde 25e plek gezakt bij het China Open.

De 32-jarige Luiten haalde vrijdag als vijftiende de cut, maar moest op de voorlaatste dag in Peking flink wat terrein inleveren.

Na drie dagen heeft de Zuid-Hollander een totaalscore van 209 slagen, zeven onder par. Daarmee geeft hij vijf slagen toe op de leiders, de Spanjaard Adrian Otaegui en de Brit Matt Wallace (-12).

Luiten begon begon nog wel goed met birdies op de derde, vijfde, zesde en negende hole. Daarna verliep het echter een stuk minder. Door een bogey op de tiende hole en een dubbele bogey op de elfde was hij zijn goede uitgangspositie weer grotendeels kwijt.

Voor Luiten is het prestigieuze toernooi op de Topwin Golf & Country Club pas zijn tweede toernooi na een polsblessure. Vorige werd hij negende bij zijn rentree bij de Trophée Hassan II in het Marokkaanse Rabat.

Na zijn fraaie toernooizege in Oman in februari speelde de oude blessure weer op bij Luiten, die daardoor onder meer het WK matchplay aan zich voorbij moest laten gaan.