Mark Caljouw is er donderdag niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het EK badminton. De Zuid-Hollander verloor in de derde ronde in twee games van de Deense topper Jan Ø Jørgensen: 19-21 en 18-21.

De 23-jarige Caljouw moest na liefst driekwartier op de baan te hebben gestaan de felicitaties overbrengen aan de zeven jaar oudere Jørgensen.

Caljouw was onlangs in Orleans nog verrassend te sterk geweest voor de voormalig nummer drie van de wereld, maar hij kon die stunt in Huelva geen vervolg geven.

Selena Piek plaatste zich op overtuigende wijze in zowel het vrouwendubbel als in het gemengddubbel voor de kwartfinales.

De Noord-Hollandse versloeg met Cheryl Seinen in de tweede ronde de Duitsers Johanna Goliszewski en Lara Käpplein in twee games: 21-16 en 22-20.

De als vijfde geplaatsten Piek en Seinen nemen het in de kwartfinales op tegen de als vierde ingeschaalde Engelsen Lauren Smith en Sarah Walker.

Arends

Piek rekende daarna met Jacco Arends in de tweede ronde in twee games af met de Slowaaksen Milan Dratva en Martina Repiska: 21-3 en 21-9.

De als vierde geplaatsten Piek en Arends kruisen in de kwartfinales de degens met de Duitsers Mark Lamsfuss en Isabel Herttrich.

In het mannendubbeltoernooi bereikten Jelle Maas en Robin Tameling de kwartfinales dankzij een zege in twee games op de Engelsen Ben Lane en Sean verdy: 24-22 en 21-12.

Maas en Tabeling maken daarin hun opwachting tegen de als zevende geplaatsten Duitsers Jones Ralfy Jansen en Josche Zurwonne.

In het vrouwendubbeltoernooi plaatsten Debora Jille en Imke van der Laar zich voor de kwartfinales dankzij een zege in twee games op de Finsen Jenny Nystrom en Sonja Pekkola: 21-10 en 21-12.

Jille en Van der Laar wachten daarin een zware klus met de als tweede ingeschaalde Bulgaarsen Gabriela en Stefani Stojeva.