LeBron James heeft in de nacht van woensdag op donderdag weer eens een hoofdrol opgeëist bij Cleveland Cavaliers. De sterspeler besliste het vijfde duel met Indiana Pacers met een driepunter in de zoemer (98-95).

De 33-jarige James blokte eerst zelf een schot van de Pacers en schoot even later na een time-outsituatie raak. Hij was in totaal goed voor 44 punten en tien rebounds, waardoor de Cavaliers een voorsprong van 3-2 pakten in de best-of-sevenserie.

"Als kind droom je van zo'n moment", zei James tegen ESPN. "Ik heb het zelf vaak nagespeeld bij mijn huis, met een zelfgemaakte ring en mijn sokken als de bal. Je telt af en op dat moment probeer je raak te schieten. Zo voelde het nu weer."

De Cavaliers kunnen de best-of-sevenserie vrijdag beslissen, als de NBA-kampioen van 2016 op bezoek gaat bij de Pacers.

LeBron James bezorgt Cavaliers zege met driepunter tijdens zoemer
64
LeBron James bezorgt Cavaliers zege met driepunter tijdens zoemer

Rockets

Houston Rockets is al zeker van een plek in de tweede ronde van de play-offs. De beste ploeg uit de reguliere competitie in de Western Conference rekende in de eerste ronde met 4-1 af met Minnesota Timberwolves. De Rockets wonnen de vijfde wedstrijd met 122-104 en beslisten daarmee de best-of-sevenserie.

James Harden tekende voor 24 punten en twaalf assists en Clint Capela leverde met 26 punten en vijftien rebounds ook een belangrijke bijdrage. Houston Rockets neemt het in de tweede ronde op tegen Utah Jazz of Oklahoma City Thunder.

Dankzij de uitblinkende Russell Westbrook (45 punten en vijftien rebounds) bleef Thunder in leven. De ploeg uit Oklahoma City knokte zich terug van een achterstand van 24 punten en won de vijfde wedstrijd met 107-99. Daarmee kwam de stand op 3-2, wel nog steeds in het voordeel van Utah Jazz.

Toronto Raptors nam een voorsprong van 3-2 tegen Washington Wizards door het vijfde duel met 108-98 te winnen.