Nadine Visser neemt het begin juni bij de FBK Games in Hengelo op de 100 meter horden op tegen Cindy Roleder, de Europese kampioene op dit nummer.

Visser pakte vorige maand bij de WK indoor in Birmingham brons op de 60 meter horden en besloot kort daarna de horden voorlopig te verkiezen boven de meerkamp. De 23-jarige pupil van coach Bart Bennema komt naar Hengelo ter voorbereiding op de EK in Berlijn.

"Dit is een van de duels waar je naar uitkijkt", zegt directrice Ellen van Langen van de FBK Games. "Ik ben heel benieuwd of Nadine de Europees kampioene kan verslaan. Als dat gebeurt, denk ik natuurlijk ook meteen aan het verbreken van het stokoude Nederlands record van Marjan Olyslager."

Dat record dateert al uit 1989 (12,77 seconden). Visser bleef daar vorig jaar tijdens de meerkamp in Götzis met 12,78 net boven. Bij de WK indoor verbeterde ze wel het Nederlands record van Olyslager op de 60 meter.

Amsterdam

Roleder heeft een persoonlijk record van 12,59 staan. De Duitse, die net als Visser uit de meerkamp komt, pakte twee jaar geleden in Amsterdam de Europese titel en was vorig jaar ook de beste bij de EK indoor in Belgrado. Bij de WK indoor eindigde Roleder als vijfde, drie honderdsten achter Visser.

Visser deed de afgelopen jaren altijd eerst mee aan de meerkamp van Götzis voordat ze naar Hengelo kwam. "Ik vind het erg leuk dat ik nu kan starten zonder de vermoeidheid van een zevenkamp van de week daarvoor. Ik ben benieuwd wat ik in een topveld voor thuispubliek kan laten zien", aldus de Noord-Hollandse.

Met Dafne Schippers en Churandy Martina komen op zondag 3 juni nog twee blikvangers van de Nederlandse atletiek naar de FBK Games. Zij starten beiden op de 200 meter.