Joost Luiten heeft een degelijke rentree gemaakt op de Europese Tour. De Zuid-Hollander, die hersteld is van een polsblessure, noteerde in de eerste ronde van de Trophée Hassan II in Marokko een score van 72 slagen.

Die ronde level par op de Royal Golf Dar Es Salam in Rabat bracht hem op de gedeelde 36e plek.

Een oude polsblessure speelde op bij Luiten na zijn zege op het Oman Open in februari en hield hem enkele toernooien aan de kant. Hij besloot vlak voor het toernooi in Marokko na uitvoerig testen van het gewricht dat hij zou meedoen.

"Het was lekker om weer te spelen na vijf weken eruit te zijn geweest", zegt Luiten op zijn website. "De pols voelde goed."

"Vandaag had ik iets scherper mogen zijn op de greens, dat is waar ik het iets liet liggen", zag Luiten nog ruimte voor verbetering. "Birdieputts op de banen 12, 18, 1, 4 en 5 van binnen drie meter vielen helaas niet."

"Al met al is level goed als je na een vervelende blessure weer start op een lastige en pittige golfbaan." Luiten heeft vier slagen achterstand op de Engelsman Oliver Fisher, die met 68 slagen het tussenklassement aanvoert.

De Trophée Hassan II duurt nog tot en met zondag.