Joost Luiten hoopt deze week zijn rentree te maken in Marokko, op het toernooi uit de Europese Tour om de Trophee Hassan II.

De 32-jarige Rotterdammer heeft een paar weken niet kunnen spelen vanwege een polsblessure. Hij vloog maandag naar Rabat en besluit daar in de loop van de week of hij meedoet.

"Ik heb de afgelopen dagen goed kunnen trainen, maar mijn pols is nog wel stijf. Ik ga de pols testen en hoop donderdag te kunnen afslaan", zegt Luiten tegenover golf.nl.

Luiten boekte in februari op het Oman Open zijn zesde toernooizege op de Europese Tour en speelde daarna nog het World Golf Championships-Mexico Championship en het India Open.

Overbelasting

Nederlands beste golfer kreeg in die periode echter steeds meer last van zijn linkerpols, als gevolg van overbelasting. Een sportarts adviseerde hem rust te nemen, waardoor hij zich moest afmelden voor het WK matchplay.

Luiten wilde in eerste instantie eind vorige week zijn rentree maken op het Spaanse Open, maar dat toernooi kwam nog te vroeg.

Luiten is door zijn afwezigheid van de 73e naar de 75e plaats gezakt op de maandag gepubliceerde wereldranglijst. De Amerikaan Dustin Johnson bezet voor zijn landgenoten Justin Thomas en Jordan Spieth nog altijd de eerste stek.