Michael van der Mark is zaterdag in het WK superbike als vijfde geëindigd bij zijn eerste race van het weekend in het Spaanse Aragon.

De 25-jarige Nederlander moest op zijn Yamaha bijna een seconde toegeven op de Brit Jonathan Rea, die de race won. De Brit Chaz Davies en de Spanjaard Javier Fores kwamen op hun Ducati respectievelijk als tweede en derde binnen.

De race werd in de derde ronde even onderbroken na een flinke crash waar Leon Camier, Jordi Torres en Lorenzo Savadori bij betrokken waren. De Brit Camier leek het zwaarst gehavend, maar heeft naar verluidt geen ernstig letsel overgehouden aan zijn valpartij.

Van der Mark boekte zijn op een na beste resultaat tot nu toe dit seizoen. In de openingswedstrijd in Australië finishte hij als negende en zevende. In Thailand werd hij zevende en pakte hij in de tweede race zijn eerste podiumplaats (tweede).

Na vijf races neemt Van der Mark met 56 punten de zesde plaats in op de ranglijst, één minder dan de Brit Alex Lowes. Rea won zijn tweede race dit jaar en gaat met 94 punten aan de leiding.