MotoGP-coureur Marc Marquez heeft geen spijt van zijn stevige clash met Valentino Rossi bij de race in Argentinië van afgelopen zondag. De Spanjaard beseft wel dat de aanvaring zijn fout was.

Viervoudig MotoGP-kampioen Marquez (25) drukte de veertien jaar oudere Rossi (zes wereldtitels in de koningsklasse) in de strijd om de zesde plek van de baan bij een inhaalactie. Rossi ging onderuit en haalde na de race verbaal flink uit naar zijn rivaal.

"Maar ik zou het een volgende keer niet anders doen, want op dat moment voelde ik dat ik het op die manier moest doen. Ik was bezig met een inhaalrace en moest alles geven", zegt Honda-coureur Marquez donderdag tegen Motorsport.com.

"Zulke incidenten komen voor tussen zoveel coureurs. In dezelfde bocht gebeurde er ook iets tussen Johann Zarco en Dani Pedrosa en Pedrosa hield daar een blessure aan over, maar daar werd geen straf voor gegeven."

Marquez, die eerder Aleix Espargaro van Aprilia op een vergelijkbare manier van de baan reed, kreeg voor zijn incident met Yamaha-rijder Rossi wél een straf van de wedstrijdleiding, die hem dertig seconden extra gaf. Daardoor eindigde de Spanjaard niet als vijfde, maar als achttiende. Rossi werd negentiende.

Leren

Hoewel Marquez dus geen spijt heeft van zijn actie, beseft de regerend wereldkampioen wel dat hij fout zat. "Het is voor iedere rijder belangrijk om ervan te leren en te begrijpen wanneer je iets fout doet", zegt hij.

"Dat was bij mij dus het geval, maar ik ben er ook voor bestraft. Dit soort dingen gebeurt nu eenmaal bij racen. Mijn broer Alex, die in de Moto2 rijdt, werd zondag bijvoorbeeld nog van de baan gedrukt."

Rossi was na de race woedend op Marquez, met wie hij niet voor het eerst botste. "Hij maakt onze sport kapot. Dit is een heel slechte situatie, want hij heeft geen respect voor zijn concurrenten, nooit", zei de Italiaanse motorsportlegende onder meer.

De tweede MotoGP-race van het seizoen werd gewonnen door de Brit Cal Crutchlow, die daardoor ook de leiding in de WK-stand overnam. Marquez staat vijfde en Rossi achtste. Op 22 april staat in de Verenigde Staten de volgende race op het programma.