Bo Bendsneyder is zondag als 28e geëindigd bij de Moto2-race in Argentinië. Bij de MotoGP was de Brit Cal Crutchlow de snelste in een tumultueuze race.

De 19-jarige Bendsneyder kwam tijdens de kwalificatie in regenachtige omstandigheden niet verder dan de 25e tijd en kon in de race evenmin uitblinken.

Bij de openingsrace vorige maand in Qatar eindigde de Nederlander, die dit jaar debuteert in de Moto2, als achttiende. Hij is daardoor nog zonder punten in de strijd om de titel.

De overwinning in Argentinië ging naar de Italiaan Mattia Pasini. Hij bleef op zijn Kalex de van poleposition vertrokken Spanjaard Xavi Vierge en de Portugees Miguel Oliveira nipt voor.

Pasini op het podium

Pasini op het podium

MotoGP

De zege van Crutchlow was pas zijn derde ooit in de Moto GP. De 33-jarige Engelsman bleef op zijn Honda de Fransman Johann Zarco en de Spanjaard Alex Rins voor op het circuit van Termas de Río Hondo.

De Spaanse wereldkampioen Marc Marquez, die als vijfde eindigde, kreeg een tijdstraf omdat hij Valentino Rossi van de baan had gereden. Hij viel daardoor alsnog buiten de punten.