De Amerikaanse golfer Patrick Reed begint zondag als leider aan de laatste dag van de Masters in Augusta. Tiger Woods speelt een kleurloos toernooi en staat gedeeld veertigste.

De 27-jarige Reed, die nog nooit een major won, ging zaterdag rond in 67 slagen en bleef daarmee na drie ronden met een totaal van 202 slagen (-14) in leidende positie.

Op de slotdag verdedigt hij een voorsprong van drie slagen op de Rory McIlroy. De Noord-Ier had zaterdag 65 slagen nodig voor de achttien holes en stijgt twee plekken.

De voormalige nummer één van de wereld en winnaar van vier majors worstelde de afgelopen maanden met zijn vorm, maar won vorige maand de Arnold Palmer Invitational. Bij de Masters is de vierde plaats in 2015 zijn voorlopig beste resultaat.

Als McIlroy zondag de titel pakt, heeft hij alle vier de majors op zijn erelijst staan. Het is pas vijf golfers - en geen enkele Europeaan - gelukt om deze 'Grand Slam' te voltooien.

Woods

Een van die vijf golfers is Woods. De 42-jarige Amerikaan keek na jaren van blessurleed erg uit naar zijn rentree op de Masters, maar hij is na drie ronden kansloos voor het felbegeerde groene jasje.

De viervoudig winnaar van de Masters noteerde zaterdag met een ronde van 72 (par) weliswaar zijn beste resultaat tot nu toe deze week, maar speelt met een totaal van 220 slagen geen rol van betekenis in het klassement.

Ook voor Marc Leishman lijken de kansen op de eindzege verdwenen. De Australiër zakte zaterdag van de tweede naar de zesde plaats en heeft een achterstand van acht slagen op Reed. De Amerikaan Jordan Spieth, die na de eerste dag nog aan de leiding ging, staat negende.