Tiger Woods heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag ternauwernood de cut gehaald bij de Masters. Titelverdediger Sergio Garcia kon zich op de tweede dag niet herstellen van zijn dramatische openingsronde en is uitgeschakeld in Augusta.

De 42-jarige Woods had voor zijn tweede achttien holes 75 slagen (drie boven par) nodig en kwam daarmee uit op een totaal van 148. Om het weekend af te mogen maken moest hij onder de 150 slagen blijven.

Met een totaalscore van +4 geeft hij dertien slagen toe op de nieuwe leider Patrick Reed, die Jordan Spieth van de troon stootte. De Amerikaan ging in 66 slagen (zes onder par) rond en profiteerde van een mindere dag van zijn landgenoot, die een scorekaart van 74 inleverde en naar de vierde plek zakte.

Reed verdedigt zaterdag een voorsprong van twee slagen ten opzichte van zijn naaste belager Marc Leishman uit Australië en vier slagen op de Zweedse nummer drie Henrik Stenson.

Woods, die het prestigieuze toernooi vier keer op zijn naam schreef, koestert na twee dagen nog maar een klein sprankje hoop op de zege. De golficoon, die na jarenlang blessureleed zijn rentree maakt op de Augusta National Golf Club, bezet de gedeelde veertigste plek.

Garcia kan zijn titel niet meer prolongeren in Georgia. De Spanjaard begon met een ronde van 81 slagen dramatisch aan het toernooi en kon zich op de tweede dag niet herstellen. Hij had 78 slagen nodig en met zijn totaalscore van 159 kwam hij niet eens in de buurt van de cut.