Tess Wester speelt vanaf volgend seizoen voor het Deense Odense. De 24-jarige keepster van het Nederlandse handbalteam maakte in maart al bekend dat ze bezig is aan haar laatste maanden bij de Duitse club SG BBM Bietigheim.

Wester heeft een contract tot medio 2021 getekend bij Odense, meldt de club vrijdag op zijn eigen site.

"Odense heeft grote plannen voor de toekomst en dat past goed bij mijn eigen doelen en ambities", zegt de Noord-Hollandse. "Daarom denk ik dat we een goede match zijn. Ik kijk ernaar uit om in Denemarken te spelen."

Wester hoopte na zeven jaar in Duitsland waarvan drie bij Bietigheim, waarmee ze in 2017 kampioen van Duitsland werd, op een absolute topclub.

"Maar die mogelijkheid was er niet", zegt ze tegen de NOS. "De topclubs zitten gewoon vol. Ik heb de kwaliteit denk ik wel om daar te spelen, maar als er geen plek is... En speelminuten zijn toch wel het belangrijkste."

Van der Wissel

Odense staat momenteel achter het Kopenhagen van internationals Debbie Bont en Kelly Dulfer tweede in de sterke Deense competitie.

De ploeg van coach Jan Pytlick doet het dit seizoen beter dan het Team Esbjerg van Estavana Polman (vijfde) en het Viborg van Sanne van Olphen (zesde).

De 33-jarige Pearl van der Wissel, die eind vorig jaar bij de WK verrassend haar rentree maakte in Oranje, staat al sinds 2012 onder contract bij Odense.

Trainer Pytlick is blij dat Wester voor de club heeft gekozen. "Tess is een topkeeper met heel veel internationale ervaring, zowel in de Champions League als in het Nederlandse team."