MMA-vechter Conor McGregor is door de politie van New York aangeklaagd voor mishandeling en vernieling. De Ier ging donderdag met een aantal anderen volledig door het lint bij een perspresentatie van UFC en gaf zichzelf vervolgens aan bij een politiebureau in Brooklyn.

De 29-jarige McGregor moet zich vrijdagochtend (lokale tijd) voor de rechter verantwoorden. 'The Notorious' wordt ervan beschuldigd dat hij een touringcar heeft vernield waarin een aantal andere MMA-vechters zaten.

McGregor gooide onder meer een steekwagen door het raam van de bus. Hij verwondde daarmee onder anderen zijn Amerikaanse concurrenten Michael Chiesa en Ray Borg, die naar het ziekenhuis moesten en hun gevecht van zaterdag bij UFC 223 moesten afzeggen.

Ook vernielde McGregor een prullenbak en moest hij door beveiligers in bedwang worden gehouden. Op internet gaan diverse filmpjes rond waarin de agressieve McGregor samen met een aantal anderen te zien is.

De Ier doet zelf zaterdag niet mee aan UFC 223, het evenement dat donderdag bij de persbijeenkomst in het Barclays Center in Brooklyn werd gepromoot. McGregor was naar de presentatie gekomen omdat zijn teamgenoot Artem Lobov zaterdag wel in actie zou komen.

Die Rus mag vanwege zijn rol in het incident van donderdag niet meer vechten bij UFC 223. In totaal heeft de grootste MMA-bond drie gevechten van zaterdag moeten afgelasten.

Wereldtitel

Lobov, die zou vechten tegen Alex Caceres, was eerder deze week betrokken bij een klein handgemeen met Khabib Nurmagomedov in een hotellobby.

De Rus Nurmagomedov strijdt zaterdag in Brooklyn tegen de Amerikaan Max Holloway om de wereldtitel in het lichtgewicht bij de UFC.

Die wereldtitel werd onlangs afgepakt van McGregor. 'The Notorious' werd in november 2016 kampioen in het lichtgewicht door Eddie Alvarez te verslaan, maar sindsdien kwam hij geen enkele keer meer in actie bij de UFC.

Walgelijk

UFC-directeur Dana White is allesbehalve blij met het incident van donderdag. "Dit is het meest walgelijke dat ooit gebeurd is in de geschiedenis van onze organisatie", zei hij, nog voordat bekend was de McGregor zichzelf had aangegeven. "Dit was de slechtste beslissing die hij kon nemen en velen zullen zich nu tegen hem keren."

Reed Harris, vicevoorzitter van de UFC, zat in de bus die aangevallen werd. "Ben in het ziekenhuis met een van mijn collega's", schreef hij na het incident op Twitter. "Hij heeft mogelijk een gebroken hand overgehouden aan de aanval van Conor en zijn bende. Ik ben zelf gesneden door glas. We dachten dat we dood zouden gaan."