Tiger Woods is de Masters in het Amerikaanse Augusta donderdag matig begonnen. De 42-jarige Amerikaan ging bij zijn rentree rond in 73 slagen, één boven par. Titelhouder Sergio Garcia kende een dramatische eerste dag.

Woods doet na jaren van veelvuldig blessureleed voor het eerst in twee jaar weer mee aan de Masters en geldt direct als één van de favorieten voor de eindzege.

De viervoudig winnaar van het prestigieuze toernooi (1997, 2001, 2002 en 2005) produceerde op zijn eerste dag vier bogeys en drie birdies, goed voor een gedeelde 36e plek, waarmee hij in de middenmoot staat.

Titelverdediger Garcia is nu al zo goed als kansloos voor de eindzege. De 38-jarige Spanjaard sloeg op de vijftiende hole, een par-5, vijf ballen in het water en had uiteindelijk liefst 13 slagen nodig. Daarmee evenaarde Garcia de slechtste score die ooit is neergezet op één hole tijdens de Masters.

De nummer negen van de wereld herstelde zich nog wel goed met een birdie en twee keer een par op de laatste drie holes. Garcia eindigde zijn eerste omloop uiteindelijk met een score van 81 slagen, negen boven par. 

Spieth

Jordan Spieth gaat na de eerste dag aan de leiding in Augusta. De Amerikaan ging rond in 66 slagen, zes onder par.

Spieth, die het toernooi al eens won in 2015, sloeg onder perfecte weersomstandigheden een eagle, zeven birdies en drie bogeys. Hij maakte vijf birdies op de laatste zes holes en heeft daarmee twee slagen voorsprong op de Amerikanen Matt Kuchar en Tony Finau.

De Masters zijn donderdag begonnen en duren nog tot en met zondag.