Mensur Suljovic is donderdagavond uitgeschakeld in de Premier League Darts. De Oostenrijker verloor op 'Judgement Night' met 7-4 van Michael van Gerwen. Raymond van Barneveld leed in Liverpool een uiterst pijnlijke nederlaag tegen Michael Smith: 7-0.

Suljovic had een zege op Van Gerwen nodig om kans te houden op een plek in de tweede groepsfase, maar de Nederlandse titelverdediger bleek een maatje te groot voor de Premier League-debutant. 

Door de nederlaag en uitschakeling van Suljovic is Peter Wright, de nummer acht in de stand, wel zeker van een plek in de volgende ronde. De verliezend finalist van vorig jaar speelde gelijk tegen Daryl Gurney: 6-6.

Van de 33-jarige Gerwyn Price uit Wales, die de laatste plaats bezet, was in een eerder stadium al duidelijk dat hij zich niet zou plaatsen voor de volgende fase van het toernooi.

Van Barneveld

Van Barneveld ging eerder op donderdagavond hard onderuit tegen Smith. De 27-jarige Brit gooide een sterk gemiddelde van 103 en liep zo eenvoudig weg bij de Hagenaar, die al zijn vierde nederlaag leed in de Premier League.

Het is de eerste keer deze editie dat er een 7-0 eindstand op het bord staat. De zogenoemde 'whitewash' heeft geen grote gevolgen voor Van Barneveld, die al zeker was van een plek in de tweede groepsfase.

Smith boekte in de Echo Arena al zijn zevende overwinning. Alleen Van Gerwen en wereldkampioen Rob Cross, die in Liverpool met 7-5 te sterk was voor Gary Anderson, slaagden erin de Brit te verslaan.

'Judgement Night' in Liverpool werd uiteindelijk overschaduwd door het overlijden van dartslegende Eric Bristow (60). De vijfvoudig wereldkampioen overleed aan de gevolgen van een hartaanval.