Boston Celtics moet het de rest van het NBA-seizoen stellen zonder Kyrie Irving. De sterspeler van de formatie wordt zaterdag geopereerd aan zijn knie. 

Irving brak drie jaar geleden zijn knieschijf in de NBA-finale tussen zijn toenmalige team Cleveland Cavaliers en Golden State Warriors. De breuk werd daarop operatief vastgezet met schroeven en een metalen draad.

Bij het weghalen van die draad twee weken geleden ontdekten doktoren een bacteriële infectie. Om te voorkomen dat de infectie in de knie blijft zitten, worden zaterdag ook de twee schroeven operatief verwijderd.

Boston Celtics meldt dat de breuk wel volledig is hersteld en dat Irving geen verdere schade zal overhouden aan zijn knie. De 26-jarige point guard heeft in totaal vier tot vijf maanden nodig om volledig te herstellen. 

Domper

Het wegvallen van sterspeler Irving is een flinke domper voor de Celtics, die zich begin maart plaatsten voor de play-offs en momenteel de tweede plek innemen in de Eastern Conference. 

De laatste keer dat de formatie uit Boston de NBA-titel veroverde was in 2008. De Celtics kroonden zich in totaal zeventien keer tot kampioen.