Het pas 11-jarige tafeltennistalent Anna Hursey uit Wales heeft donderdag een overwinning geboekt bij haar debuut op de Gemenebestspelen in het Australische Gold Coast.

Hursey won in het dubbelspel van de landenwedstrijd samen met Charlotte Carey met 3-2 van het Indiase duo Madhurika Patkar en Mouma Das. Dat was het enige punt dat Wales pakte, want India won de wedstrijd met 3-1.

Met haar 11 jaar is Hursey de jongste atleet ooit die Wales vertegenwoordigt en hoogstwaarschijnlijk de jongste atleet ooit op de Gemenebestspelen, een groot vierjaarlijks sportevenement voor landen die lid zijn van de Gemenebest van Naties (het Verenigd Koninkrijk en de meeste van zijn voormalig koloniën).

Hursey, die een Engelse vader en een Chinese moeder heeft, begon zes jaar geleden met tafeltennis en maakte vorig jaar op 10-jarige leeftijd haar internationale debuut voor Wales in een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo.

"Mijn doel is om bij deze Gemenebestspelen een medaille te winnen", aldus Hursey. "Maar mijn droom is om een gouden medaille te winnen bij de Olympische Spelen."

De 21e editie van de Gemenebestspelen, die in 1930 voor het eerst werden gehouden, begon woensdag en duurt nog tot en met volgende week zondag.