Milwaukee Bucks heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag in de NBA zonder zelf in actie te komen verzekerd van de laatste beschikbare plek in de play-offs van de Eastern Conference.

Detroit Pistons, de laatst overgebleven concurrent voor het achtste ticket, had moeten winnen om de play-offs te bereiken. Philadelphia 76ers was echter met 115-108 te sterk voor de viervoudig NBA-kampioen.

De Bucks zijn in de Eastern Conference nu net als de 76ers, Toronto Raptors, Boston Celtics, Cleveland Cavaliers, Indiana Pacers, Miami Heat en Washington Wizards zeker van deelname aan de play-offs.

Bovenin zijn de Raptors zo goed als zeker van de eerste plaats en dus thuisvoordeel in de eerste drie rondes van de play-offs. De Canadese ploeg won de topper tegen de Celtics met overtuigende cijfers: 96-78.

Met nog vier wedstrijden in de reguliere competitie te gaan hebben de Raptors met 56 overwinningen - een evenaring van het clubrecord - nu drie zeges meer geboekt dan de Celtics.

Western Conference

In de Western Conference ligt de strijd om de play-offtickets nog grotendeels open. Achter het al geplaatste Houston Rockets, Golden State Warriors en Portland Trail Blazers zijn nog vijf plaatsen te vergeven, waarvoor zeven clubs in aanmerking komen.

De play-offs in de NBA gaan op 14 april van start. Golden State Warriors was vorig seizoen in de finale te sterk voor de Cavaliers.