Topgolfer Rory McIlroy hoopt dat hij bij zijn tiende deelname aan de Masters, die donderdag in Augusta van start gaan, een voorbeeld kan nemen aan enkele golflegendes die hem voor gingen.

Tweevoudig Masters-winnaar Ben Hogan en Sam Snead, die het prestigieuze toernooi drie keer won, waren allebei voor de eerste keer de beste bij hun tiende deelname. Legende Arnold Palmer won de Masters zelfs vier keer, waarvan de eerste keer op 28-jarige leeftijd.

McIlroy, die vier keer een Major won maar nog wacht op zijn eerste eindzege op de Masters, is aan de vooravond van zijn tiende deelname eveneens 28 jaar oud.

"Je kunt er heel veel cijfers bijhalen en heel veel vergelijkingen maken, maar het is allemaal nutteloos totdat je het echt presteert", zegt de voormalig nummer één van de wereld woensdag op een persconferentie.

"Maar ik voel wel dat ik hier genoeg ervaring heb om te weten hoe ik op deze baan moet spelen en winnen. Ik heb hier alleen nog nooit het gevoel gehad dat het 'mijn tijd' is, want je moet het hier echt afdwingen."

Mindere periode

McIlroy is door een wat mindere periode afgezakt naar de zevende plaats op de wereldranglijst, maar lijkt zijn vorm op tijd te hebben hervonden. Vorige maand boekte hij zijn eerste toernooizege in anderhalf jaar.

"Ik voel dat ik in goede vorm ben - beter had ik niet kunnen wensen - en heb zin in een nieuwe poging om dit toernooi te winnen. Het was geweldig om een paar weken geleden te winnen en hopelijk kan ik die lijn doortrekken", aldus de Noord-Ier.

In de strijd om de Masters-zege krijgt McIlroy concurrentie van onder anderen Tiger Woods, die na twee jaar afwezigheid meedoet en na jaren van blessureleed en problemen weer in vorm verkeert. De veertienvoudig Major-winnaar wordt als een van de favorieten gezien.

De Masters gaan donderdag van start en duren tot en met zondag. Het prijzengeld bedraagt 11 miljoen dollar, bijna 9 miljoen euro. Voor de winnaar ligt een cheque van 1,9 miljoen dollar klaar, ruim 1,5 miljoen euro. Vorig jaar ging de zege naar de Spanjaard Sergio Garcia.