Miami Heat heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag als tiende club verzekerd van deelname aan de play-offs in de NBA.

De ploeg uit Florida was met 101-98 te sterk voor Atlanta Hawks. De zege kwam in de slotfase tot stand, toen Miami een eindspurt inzette en met negen punten op rij een achterstand omzette in een kleine voorsprong.

Josh Richardson blokte twee schoten van de Hawks in de laatste seconden en stelde daarmee de winst veilig. Goran Dragic was de topscorer voor Heat met 22 punten.

Eerder bereikten Toronto Raptors, Boston Celtics, Cleveland Cavaliers, Philadelphia 76ers, Indiana Pacers en Washington Wizards de play-offs in de Eastern Conference. Milwaukee Bucks en Detroit Pistons strijden om het laatste ticket.

In de Western Conference ligt de strijd nog grotendeels open. Achter het al geplaatste Houston Rockets, Golden State Warriors en Portland Trail Blazers zijn nog vijf plaatsen te vergeven, waarvoor zeven clubs in aanmerking komen.

De play-offs in de NBA gaan op 14 april van start. De Warriors waren vorig seizoen in de finale te sterk voor Cleveland Cavaliers.