De rematch tussen boksers Saul 'Canelo' Alvarez en Gennady Golovkin op 5 mei gaat niet door. De veelbesproken Alvarez trok zich dinsdagavond terug voor het gevecht in Las Vegas.

De 27-jarige Mexicaan werd in februari tot twee keer toe betrapt op gebruik van het verboden middel clenbuterol en riskeert een schorsing van zes maanden tot twee jaar.

Alvarez moet zich op 18 april verantwoorden bij de Nevada State Athletic Commission. Vanwege de minieme kans dat hij op 5 mei de ring weer mag betreden, besloot hij zich terug te trekken. 

Volgens Alvarez zelf zijn de positieve tests het gevolg van het eten van "besmet rundvlees". Clenbuterol wordt door Mexicaanse boeren toegevoegd aan het veevoer en dat leidde al vaker tot dopingincidenten in de sportwereld.

Gelijkspel

Golovkin, die in het middengewicht de kampioensgordel van boksbonden WBA, WBC, IBF en IBO in zijn bezit heeft, en Alvarez stapten in september al samen in de ring. Het "grootste boksgevecht van deze generatie" eindigde toen onbeslist, al leidde dat wel tot de nodige commotie.

Vrijwel iedereen kwam tot de conclusie dat de Kazach als winnaar aangewezen moest worden, maar de jury besliste anders en dus eindigde het lucratieve gevecht in een gelijkspel.