De Nederlandse curlingmannen hebben maandag (lokale tijd) een pijnlijke nederlaag (8-7) geleden tegen Duitsland in de vijfde groepswedstrijd op het WK in Las Vegas.

Oranje gaf tegen de Duitsers, die nog puntloos waren, een 5-2 voorsprong uit handen. Het werd 7-7, waarna Oranje in de verlenging ten onder ging.

Door het verlies blijft de ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt op één zege staan in de groepsfase. Zondag werd olympisch kampioen Verenigde Staten verrassend met 6-4 verslagen.

Nederland begon het WK met een verliespartij tegen Zuid-Korea (4-7). Na de stunt tegen de VS verloor Oranje met 2-5 van zevenvoudig wereldkampioen Zweden en Japan was na verlenging met 7-6 te sterk. 

Voor de ploeg van skip Jaap van Dorp, die verder bestaat uit Wouter Gösgens, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen en Alexander Magan, is het WK het belangrijkste toernooi van 2018, omdat de Olympische Spelen werden misgelopen. Ook Duitsland plaatste zich niet voor Pyeongchang.

Schotland

Op het WK vorig jaar in Edmonton was Nederland wel van de partij, maar toen werd alleen van Rusland gewonnen.

Het WK in Las Vegas gaat dinsdag verder voor Nederland met een duel met Schotland, dat om 22.30 uur (Nederlandse tijd) begint. Oranje speelt daarna nog groepswedstrijden tegen China (woensdag), Canada (woensdag), Zwitserland (donderdag), Noorwegen (donderdag), Rusland (vrijdag) en Italië (vrijdag).