De Nederlandse curlingmannen hebben in de vierde groepswedstrijd bij het WK in Las Vegas nipt verloren van Japan. Een verlenging moest de beslissing brengen: 6-7.

De ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt keek na de eerste twee ends tegen een achterstand aan van 0-3. In het derde end kwam Nederland terug tot 2-3, waarna Japan in het vijfde end weer uitliep: 2-5.

Daarna leek Oranje alsnog de winst te grijpen met een voorsprong van 6-5 bij het begin van het tiende en laatste end. Japan wist echter een verlenging af te dwingen (6-6) waarin Oranje moest buigen: 6-7.

Het WK-team van Oranje bestaat uit skip Jaap van Dorp, Wouter Gösgens, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen en reserve Alexander Magan. Nederland staat na vier duels in de groepsronde op een overwinning en drie nederlagen.

Stunt

Nederland begon aan het WK met een verliespartij tegen Zuid-Korea (4-7). Daarna volgde een stunt tegen olympisch kampioen Verenigde Staten (6-4). Oranje verloren daarna met 2-5 van Zweden, olympisch finalist en zevenvoudig wereldkampioen,

De Nederlandse curlingers deden vorig jaar voor het eerst sinds 1994 weer eens mee aan het WK. In Edmonton wisten ze alleen te winnen van Rusland. Daar stonden tien nederlagen tegenover. Op de afgelopen Spelen ontbrak het team.

In Las Vegas speelt Oranje sowieso twaalf groepswedstrijden. De volgende tegenstander is Duitsland.