Bloemendaal en Rotterdam hebben zich op overtuigende wijze geplaatst voor de halve finales van de Euro Hockey League (EHL). Beide ploegen wonnen met grote cijfers en treffen elkaar nu.

Bloemendaal haalde met 8-0 uit tegen Saint Germain HC uit Frankrijk. De ploeg van coach Michel van den Heuvel opende in het tweede kwart de score. Florian Fuchs en Roel Bovendeert zorgden met twee velddoelpunten, die in de Europese topcompetiei dubbel tellen, voor een 4-0 voorsprong.

In het derde kwart breidde Jamie Dwyer de marge uit via een strafbal, die eveneens dubbel telt. Met zijn tweede treffer bepaalde de excellerende Bovendeert in het vierde kwart de eindstand.

Bloemendaal boekte in de achtste finales ook al een klinkende zege. De Noord-Hollanders haalden toen eveneens met 8-0 uit tegen Belgisch kampioen KHC Dragons.

Rotterdam

Rotterdam deed daar voor eigen publiek nog een schepje bij bovenop. Het Duitse Uhlenhorst Mülheim werd met liefst 13-1 vernederd.

Jeroen Hertzberger, Tjep Hoedemakers en Seve van Ass benutten een strafcorner. De velddoelpunten kwamen op naam van wederom Hoedemakers en Van Ass (twee keer) en Nick Catlin en Thijs van Dam.

De andere halve finale in de EHL gaat tussen Kampong en de Belgische debutant Herakles. De Nederlands kampioen versloeg zondag het Belgische Racing Club Brussel met 4-1.

De finaleronde van de Euro Hockey League wordt eind mei gespeeld.