Portland Trail Blazers heeft in de nacht van zondag op maandag de play-offs in de NBA bereikt. De ploeg van coach Terry Stotts verzekerde zich van het ticket dankzij een 113-98 thuiszege op Memphis Grizzlies.

Met nog vijf wedstrijden te gaan kan Portland een plaats bij de eerste acht in de Western Conference niet meer ontgaan. De Trail Blazers plaatsten zich als derde ploeg in het westen voor de play-offs.

Het is de vijfde keer op rij dat Portland de nacompetitie met als inzet de NBA-titel bereikt. De kampioen van 1977 strandde vorig jaar in de eerste ronde tegen de latere kampioen Golden State Warriors (0-4).

Eerder stelden Houston Rockets en Golden State Warriors in de Western Conference een ticket voor de play-offs veilig. In de Eastern Conference zijn met Toronto Raptors, Boston Celtics, Cleveland Cavaliers, Philadelphia 76ers, Indiana Pacers en Washington Wizards al zes teams zeker van deelname.

Lillard

Damian Lillard had met 27 punten het grootste aandeel in de overwinning van Portland tegen de Grizzlies. CJ McCollum zorgde voor twintig punten bij de thuisploeg, die het verschil vooral maakte in het derde kwart.

Bij Memphis kon Dillon Brooks de nederlaag van zijn ploeg ondanks 28 punten niet voorkomen. Wayne Selden was goed voor zeventien punten bij de bezoekers.

De Trail Blazers zijn aan een uitstekende reeks bezig in de NBA. De ploeg uit Oregon won maar liefst zeventien van zijn laatste twintig wedstrijden.

Houston Rockets

Voor Houston Rockets kwam er een einde aan een serie van elf overwinningen op rij. De koploper in de Western Conference verloor met 100-83 bij San Antonio Spurs. Bij de Spurs zorgde LaMarcus Aldridge voor 23 punten en veertien rebounds.

Golden State Warriors versloeg in de eigen Oracle Arena Phoenix Suns met 117-107. Kevin Durant was met 29 punten topscorer bij de regerend kampioen.