Washington Wizards heeft in de nacht van zaterdag op zondag de play-offs van de NBA bereikt dankzij een 107-93 thuiszege op Charlotte Hornets.

De ploeg van coach Scott Brooks kan met nog zes wedstrijden voor de boeg een plek bij de eerste acht in de Eastern Conference niet meer ontgaan.

Washington Wizards verzekerde zich als zesde club van het jaarlijkse 'toetje' van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie.

In een eerder stadium slaagden Toronto Raptors, Boston Celtics, Cleveland Cavaliers, Philadelphia 76ers en Indiana Pacers al daarin.

Wall

Washington Wizards had de overwinning op Charlotte Hornets voor een groot deel te danken aan Otto Porter Jr. De 24-jarige Amerikaan was topscorer met 26 punten en pakte ook nog eens elf rebounds.

Bij de Washington Wizards maakte John Wall zijn rentree na lang blessureleed. De 27-jarige Amerikaan leverde gelijk vijftien punten en veertien assists af.

Miami Heat is nog niet zeker van de nacompetitie met als inzet de NBA-titel. De drievoudig kampioen liet zich tegen Brooklyn Nets verrassen in de verlenging en verloor nipt met 110-109.

Dwyane Wade had Miami Heat nog de winst kunnen bezorgen, maar de bal viel na zijn lay-up in de slotseconden van de wedstrijd niet in de basket.