De hockeyers van Rotterdam en Bloemendaal hebben zaterdag de kwartfinales bereikt van de Euro Hockey League. Eerder schaarde Kampong zich al onder de laatste acht in het prestigieuze toernooi.

Rotterdam schakelde het Duitse Mannheimer uit. Een velddoelpunt kort voor tijd van Thijs van Dam (4-4) voorkwam een vroege aftocht voor de Rotterdammers, die vervolgens via de shoot-outs alsnog de laatste acht bereikten.

Lang zag het er goed uit voor de Duitse kampioen, die door twee velddoelpunten, die bij de EHL voor twee tellen, met 4-0 leidde. Tjep Hoedemakers zorgde een kleine acht minuten voor tijd voor hoop op de volle tribunes. Hij omspeelde de Duitse doelman Lukas Stumpf en zorgde voor de 2-4.

Van Dam maakte daarna gelijk, waarna de eerste serie van vijf shoot-outs per team nog geen winnaar opleverde. Aanvoerder Jeroen Hertzberger scoorde daarna nogmaals, waarna een misser van Guido Barreiros voor de beslissing zorgde.

De treffer van Van Dam werd door de Duitsers betwist, maar de video-arbiter zag geen overtreding. Even daarvoor had hij wel een Duits doelpunt afgekeurd.

Bloemendaal

Het Bloemendaal van coach Michel van den Heuvel won in de achtste finales overtuigend met 8-0 van het Belgische KHC Dragons. 

De Nederlandse ploeg leidde halverwege al met 4-0 door doelpunten van Jamie Dwyer en Roel Bovendeert. Bovendeert werd de grote man met nog twee treffers, waardoor het duel in 8-0 eindigde.

De volgende tegenstander van Bloemendaal is het Franse Saint-Germain. Rotterdam neemt het in de kwartfinales op tegen Uhlenhorst Mühlheim uit Duitsland en Kampong treft Racing Club Brussel.

Kampong won de Euro Hockey League in 2016 als laatste Nederlandse club. Vorig jaar ging de winst van het prestigieuze toernooi naar Rot-Weiss Köln.