LeBron James heeft in de nacht van woensdag op donderdag namens Cleveland Cavaliers tegen Charlotte Hornets (118-105) een bijzonder NBA-record van legende Michael Jordan geëvenaard door voor de 886e keer op rij minimaal tien punten te maken.

Jordan eindigde tussen 25 maart 1986 en 26 december 2001 eveneens in 886 wedstrijden op rij in dubbele cijfers. Tussendoor nam de zesvoudig NBA-kampioen twee keer afscheid.

De reeks van James (33) duurt al ruim elf jaar. De laatste wedstrijd waarin hij niet minimaal tien punten maakte was op 5 januari 2007 tegen Milwaukee Bucks (acht punten). 

Sindsdien was de sterspeler, tegen de Hornets goed voor 41 punten, dus steeds goed voor dubbele cijfers. "Dat betekent dat ik mijn lichaam altijd goed verzorg, dat ik al die jaren al topfit ben", zegt hij.

"Ik draag nummer 23 vanwege Michael Jordan. Ik werd verliefd op basketbal vanwege hem en waartoe hij in staat was. Hij is een soort God. Ik denk niet dat ik net als hij zou kunnen zijn."

Towns

James was niet de enige die de geschiedenisboeken in ging. Karl-Anthony Towns leidde Minnesota Timberwolves met liefst 56 punten langs Atlanta Hawks (126-114). De 22-jarige Amerikaan, die ook nog eens vijftien rebounds pakte, verbeterde daarmee het clubrecord, dat met 52 punten op naam stond van Mo Williams.

Tot dusver zijn de Cavaliers in de Eastern Conference samen met Toronto Raptors, Boston Celtics, Philadelphia 76ers en Indiana Pacers zeker van deelname aan de play-offs, die op 14 april van start gaan.

In de Western Conference zijn titelverdediger Golden State Warriors en Houston Rockets zeker van een plek bij de beste acht. Er zijn nog negen plekken te vergeven.