De Nederlandse waterpolosters hebben in de World League opnieuw een nederlaag geleden tegen Rusland. De ploeg van bondscoach Arno Havenga verloor in Rotterdam met 12-13. Bij een zege was Oranje zeker geweest van de Super Final.

Op 1 mei heeft Nederland, als nummer drie, in en tegen het al geplaatste Spanje nog een laatste kans om het ticket veilig te stellen. De beste drie in de poule gaan verder.

In december werd ook in Rusland al verloren (9-6). Voor eigen publiek kwam Oranje in de eerste en tweede periode ook op een behoorlijke achterstand, maar het team vocht zich daarna knap terug van 5-9 naar 9-10.

Na deze aansluitingstreffer, een benutte strafworp van Sabrina van der Sloot, slaagden de Russinnen er toch weer in om uit te lopen naar 9-12. Met opnieuw een strafworp verkleinde Van der Sloot de achterstand in de laatste minuten tot twee keer toe tot twee doelpunten.

Met nog vijf seconden op de klok maakte Simone van de Kraats er nog 12-13 van, maar ondanks de knappe inhaalrace ging de winst in het zwemcentrum Rotterdam toch naar Rusland.

De wedstrijd begon overigens met een minuut stilte voor de slachtoffers van de brand in het winkelcentrum in de Russische stad Kemerovo.