Golden State Warriors gaat de play-offs van de NBA zeer waarschijnlijk in zonder Stephen Curry. De sterspeler van de regerend kampioen kampt met een knieblessure.

Coach Steve Kerr wil geen risico's nemen met Curry en is voornemens hem in de eerste ronde, die op 14 april begint, aan de kant te houden.

"Hij gaat dan zeker niet spelen. Over drie weken wordt opnieuw bekeken hoe het met zijn knie gaat", geeft Kerr maandag te kennen.

"We moeten ons dus zonder hem voorbereiden op de play-offs. Als het goed gaat, kan hij gedurende de play-offs weer aansluiten en zijn we weer op volle oorlogssterkte."

Strijdbaar

Curry zelf is echter strijdbaar en hoopt de start van de play-offs wél te halen. "Hopelijk bewijs ik dat de coach het bij het verkeerde eind heeft. Ik wil zo snel mogelijk weer terug zijn. Wie weet", aldus de 30-jarige Amerikaan.

Curry maakte vrijdag tegen Atlanta Hawks zijn rentree, nadat hij een aantal wedstrijden had gemist vanwege een enkelblessure.

De vedette was met 29 punten op dreef, tot hij op ploeggenoot JaVale McGee botste en met een pijnlijke linkerknie de zaal uit hinkte. Onderzoek wees uit dat Curry een band heeft verrekt.