Het bestuur van de Nederlandse honk- en softbalbond KNBSB vertrekt per direct. Dat is de uitkomst van een besloten bondsraadvergadering, waarbij de bondsraad het vertrouwen in het bestuur opzegde.

De vergadering was uitgeschreven vanwege het volgens de KNBSB onverwacht grote verlies in het boekjaar 2017.

De maatregelen die het bestuur zaterdag op tafel legde om uit de financiële malaise te komen, zorgden niet voor tevredenheid bij de bondsraad. Het gebrek aan vertrouwen was voor het voltallige bestuur reden om op te stappen.

De bondsraad stelt op korte termijn een interim-bestuur aan onder leiding van Ruud van Zetten. Hij is oud-voorzitter van de KNBSB. Het bestuur kende zeven leden en stond onder leiding van oud-HCAW-voorzitter Ron Schel.

Oud-international Tjerk Smeets is sinds begin vorige maand technisch directeur bij de KNBSB. De oud-teammanager van Ajax kan zijn baan wel gewoon houden.

Financiële steun

De bond kreeg in aanloop naar de Spelen van 2020 extra financiële steun van NOC*NSF. Dat kwam mede door de internationale successen van de Oranje-honkballers de afgelopen jaren.

Daarnaast wordt verwacht dat de Nederlandse softbalsters, die twee jaar geleden hun topsportstatus verloren, een reële kans hebben op een olympische medaille.