Haase na drie sets verder in Miami, Serena Williams strandt in eerste ronde

Robin Haase heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde van het Masterstoernooi in Miami. De Hagenaar was in drie sets te sterk voor de 29-jarige Yuichi Sugita: 6-4, 3-6 en 6-1. Bij de vrouwen strandde Serena Williams in de eerste ronde.

De 30-jarige Haase, de nummer 44 van de wereld, had bijna twee uur nodig om de Japanse nummer 43 van de mondiale ranglijst van zich af te schudden.

In de derde set maakte de Nederlander het verschil door twee servicegames van Sugita op rij zonder puntverlies te winnen. Haase raakte vervolgens nog maar één game kwijt en plaatste zich zo overtuigend voor de volgende ronde. 

In de tweede ronde neemt Haase het op tegen Juan Martin Del Potro, de nummer vijf van de plaatsingslijst. De Argentijn won zondag nog het Masterstoernooi van Indian Wells door in de finale af te rekenen met Roger Federer.

Vorig jaar stuitte Haase ook op Del Potro, die toen in twee sets te sterk was (6-2 en 6-4).

Williams

Bij de vrouwen werd Serena Williams al in de eerste ronde uitgeschakeld. De 36-jarige Amerikaanse verloor in twee sets van de Japanse Naomi Osaka (3-6 en 2-6), die vorige week nog het Masterstoernooi van Indian Wells won.

Williams maakte daar twee weken geleden haar rentree in het enkelspel en werd na de zege op Kiki Bertens in de derde ronde uitgeschakeld door haar zus Venus.

Op het toernooi van Miami trof Williams het niet met de loting. Osaka liet op Indian wells zien in topvorm te zijn met overtuigende zeges op de nummer één van de wereld Simona Halep en de als vijfde geplaatste Karolina Pliskova.

Tegen Williams trok de Japanse nummer twintig van de wereld die goede lijn door. Williams werd vier keer gebroken door Osaka en kon haar niet één keer terug breken.

Lees meer over:
Tip de redactie