Bokser Floyd Mayweather is naar eigen zeggen serieus van plan om zich voor te bereiden op een Mixed Martial Arts (MMA)-gevecht.

Mayweather gaat daarom trainen met MMA-kampioen Tyron Woodley. "We sturen al een tijdje berichten naar elkaar hierover en gaan snel met elkaar werken", aldus de 41-jarige Amerikaan tegenover TMZ.

Hij heeft al een tijdschema in zijn hoofd voor zijn eerste kooigevecht. "Ik heb zeker drie maanden training nodig voordat ik er klaar voor ben, maar het kan ook zes tot acht maanden duren. Ik ga de tijd nemen die ik nodig heb. Ik wil het goed doen."

Mayweather ging twee jaar geleden met pensioen als bokser, maar keerde vorig jaar terug nadat de Ierse kooivechter Conor McGregor hem uitdaagde. De Amerikaan boekte bij het boksgevecht in Las Vegas de vijftigste zege uit zijn carrière, waarin hij ongeslagen is.

Amerikaanse media speculeren dat Mayweather nu tegen McGregor zal uitkomen in een MMA-gevecht.

Vertrouwen

De bokser heeft vertrouwen in zijn eigen worstelcapaciteiten. "Ik zou mezelf een 7 op een schaal van 10 geven op dat gebied. Het kan met training een 9 worden. Met mijn vuisten erbij kan het een 10 worden. Met trappen geef ik mezelf nu een nog een 4."

Mayweather liet eerder weten een miljard dollar te kunnen verdienen als hij voor een carrière als MMA-vechter zou kiezen.

Mayweather staat bekend als een van de best verdienende sporters ter wereld. Hij verdiende met het gevecht met McGregor zo'n 375 miljoen dollar (304 miljoen euro).