Golden State Warriors moet het voorlopig stellen zonder Klay Thompson. De shooting guard van de regerend NBA-kampioen heeft een gebroken duim.

Volgens ESPN mist de 28-jarige Thompson de komende zeven duels. De Warriors meldden aanvankelijk een verrekking, maar de kwetsuur aan de duim bleek bij nader onderzoek toch ernstiger.

Thompson, die sins 2011 voor de Warriors uitkomt, is ook dit seizoen op schot voor zijn club. De schutter heeft tot dusver een gemiddelde van 19,7 punten per wedstrijd.

De Warriors maakten eerder bekend dat Stephen Curry ook nog even uit de roulatie is. De sterspeler mist nog zeker vier wedstrijden vanwege een verstuikte enkel.

De ploeg uit Oakland staat tweede in de Western Conference met 51 zeges tegenover zestien nederlagen. Houston Rockets, dat 53 keer won en veertienmaal onderuit ging, is koploper.

Play-offs

Zowel de Rockets als de Warriors zijn al zeker van een plaats bij de eerste acht en daarmee deelname aan de play-offs. In de Eastern Conference geldt dat voor recordkampioen Boston Celtics en Toronto Raptors.

Warriors-sterspelers Thompson en Curry zijn zeer waarschijnlijk weer terug voor de start van de play-offs, die op 14 april beginnen.