Lindsey Vonn is weer een stap dichter bij het record van Ingemar Stenmark. De Amerikaanse boekte woensdag op de afdaling in Are haar 82e wereldbekerzege en dat zijn vier minder dan de 86 van de Zweedse skilegende.

Vonn hield bij de laatste wereldbeker van dit seizoen Sofia Goggia, die op de Spelen in Pyeongchang goud pakte, achter zich. De Italiaanse verdedigde met zilver wel met succes haar leidende positie in het algemeen klassement.

Alice McKennis, landgenote van Vonn, eindigde als nummer drie. Voor Goggia was het haar eerste eindzege in een wereldbekerklassement. Vonn kwam drie punten tekort om haar nog van de eerste plaats te verdringen. 

Hoewel Vonn tekortkwam voor de eerste plaats in het klassement, was ze wel tevreden. "Ik heb het goed gedaan, alle risico's genomen, maar datzelfde geldt voor Sofia. Ik gun haar dit succes. Ze heeft het verdiend", aldus Vonn.

Brons

In Pyeongchang moest Vonn genoegen met brons op de afdaling. Het waren haar laatste Spelen, maar de 33-jarige olympisch kampioen van 2010 gaat nog wel een jaar door omdat ze het record van Stenmark wil verbeteren.

De inmiddels 61-jarige Stenmark boekte zijn zeges in de jaren zeventig en tachtig. Vonn is wel al de vrouw met de meeste wereldbekerzeges achter haar naam.