Russell Westbrook heeft zich dinsdag in een illuster rijtje gevoegd. De point guard van Oklahoma City Thunder is de vierde speler in de geschiedenis van de NBA die minimaal honderd triple-doubles op zijn naam heeft.

Westbrook tekende maandag zijn 99e triple-double aan tegen Sacrameto King en een dag later volgde nummer honderd in het duel met Atlanta Hawks.

Bij een triple-double komt een speler in een wedstrijd in drie van de vijf categoriën (punten, rebounds, assists, steals en blocks) in de dubbele cijfers. Oscar Robertson, Magic Johnson en Jason Kidd zijn de drie spelers die Westbrook ooit voorgingen.

Overigens won Oklahoma City Thunder met 119-107 van de Hawks en boekte daarmee de vierde zege op rij. De 29-jarige Westbrook kwam tot 32 punten, 12 rebounds en 12 assists.

Play-offs

De ploeg uit Oklahoma staat op de vierde plek in de Western Conference en ligt daarmee op koers voor deelname aan de play-offs. Houston Rockets en titelverdediger Golden State Warriors hebben zich al verzekerd van de play-offs.

In het oosten zijn Toronto Raptors en Boston Celtics al zeker van een plek bij de eerste acht.