Anna Jochemsen en Jeroen Kampschreur zijn er zondag op de tweede wedstrijddag van de Paralympische Spelen in Pyeongchang niet in geslaagd de eerste medailles voor Nederland binnen te halen.

De 32-jarige Utrechtse en de 19-jarige Leiderdorper behoorden op de Super-G beiden tot de kanshebbers, maar kwamen niet verder dan respectievelijk de zesde en zevende plaats.

Voor Kampschreur was die klassering extra zuur omdat hij na een goede start onder in de piste een onnodige fout maakte.

"Bovenin ging het heel hard en heel goed. De sneeuw was ook lekker. Alleen, ik maakte een foutje waardoor ik buiten de ideale lijn kwam en dat kostte me veel tijd", zei hij.

"Maar ik zou het vervelender vinden als ik perfect had geskied en zo was geëindigd. Nu weet ik wat ik anders moet doen op de supercombi dinsdag."

Niet goed

Ook voor Jochemsen volgen nog kansen maar zij had zich er, op basis van haar successen onlangs in de wereldbeker op de afdaling en super-G, meer van voorgesteld.

"Ik heb het niet goed aangepakt. Mijn focus lag op het vasthouden van de juiste lijn, maar ik heb niet genoeg aangevallen. Toen ik over de finish kwam voelde ik dat ik meer had kunnen geven."

Bij het zitskiën was er eveneens geen Nederlands succes. Linda van Impelen, Niels de Langen en Jeffrey Stuut moesten zich tevredenstellen met achtereenvolgens de zevende, veertiende en zestiende plek.

Met name Van impelen kwam teleurgesteld over de finish. Het onderdeel stond voor haar te vroeg op het programma vanwege een harde crash vorige maand. Ze had zaterdag al de afdaling aan haar voorbij laten gaan.

"Op de super-G zat de schrik van die val er nog wel in. Je moet tijdens een wedstrijd volledig vertrouwen hebben in wat je doet. Als er iets van angst insluipt, verlies je het."