Joost Luiten heeft zaterdag in de derde ronde acht plekken winst geboekt in het klassement van het World Golf Championship in Mexico. De Nederlander steeg na een ronde van 68 slagen (-3) van de veertigste naar een gedeelde 32e plaats.

Met een totaal van 211 slagen staat de 32-jarige Luiten elf slagen achter op Shubhankar Sharma, die ook na de derde ronde met een score van dertien slagen onder par aan de leiding gaat.

De Indiër wordt op twee slagen achterstand gevolgd door een kwartet spelers. Dat zijn de Amerikaan Phil Mickelson, De Engelsman Tyrell Hatton en de Spanjaarden Sergio Garcia en Rafa Cabrera Bello.

Mocht Luiten zijn positie consolideren, dan gaat hij nog altijd met 85.500 dollar (69.400 euro) naar huis. Twee weken geleden was de Zuid-Hollander nog de beste in Oman, waar hij zijn eerste toernooizege in anderhalf jaar tijd en zesde in totaal boekte.

Zondag is de laatste ronde van het met 10 miljoen dollar (8,2 miljoen euro) gedoteerde toernooi. De winnaar mag 1,7 miljoen dollar (1,38 miljoen euro) op zijn rekening bijschrijven.