Badr Hari heeft zijn rentree als kickbokser zaterdag bij het evenement Glory 51 in het Rotterdamse Ahoy opgeluisterd met een overwinning. Na drie rondes tegen Hesdy Gerges werd Hari door de jury unaniem als winnaar aangewezen.

Hari, die na vijftien maanden weer in de ring stond, had het niet makkelijk met Amsterdammer Gerges. Met name in de derde en laatste ronde trok hij de partij echter op punten naar zich toe.

Het duel tussen Hari (33) en Gerges (34) was het hoofdgevecht van Glory 51. Aan de confrontatie was geen titel verbonden, want Rico Verhoeven is wereldkampioen zwaargewicht van de grootste kicksportbond ter wereld. 

Hari verloor in december 2016 zijn laatste partij van Verhoeven, voordat hij voor zeven maanden de gevangenis in moest wegens enkele geweldsmisdrijven. Hari hervatte in november zijn training na zijn gevangenisstraf. 

'Als Badr tegen mij kans maakt, dan heeft hij dat ook tegen Rico'
190
'Als Badr tegen mij kans maakt, dan heeft hij dat ook tegen Rico'

Serie stoten

In de eerste ronde had de publieksfavoriet in het uitverkochte Ahoy het moeilijk. Gerges wist Hari enkele keren in de touwen te krijgen en kon een serie stoten uitdelen.

In de tweede en derde ronde trok de beweeglijkere Hari, met 101,8 kilo zo'n tien kilo lichter dan Gerges, het initiatief naar zich toe. Hij liet enkele keren zijn 'switch' zien, een hoge trap uit een achterwaartse draai.

Ondanks het overwicht van Hari in de laatste twee rondes hield Gerges tot het einde stand. De vijf juryleden riepen de Amsterdammer die onder Marokkaanse vlag vecht unaniem tot winnaar uit (29-28, 30-27, 30-27, 30-27 en 30-27).

Na het gevecht waren Hari en Gerges vriendelijk en sportief tegen elkaar. "Hesdy heeft een groot hart, maar mijn hart was groter. Ik kwam afgetrainder terug en hij wat zwaarder. Ik wil Glory bedanken voor deze kans", zei Hari direct na zijn overwinning in de ring.

Beide kickboksers stonden in 2010 al eens tegenover elkaar. Destijds werkte Hari tegenstander Gerges in de Amsterdam Arena in de tweede ronde naar de grond, maar gaf hij een trap na. Daardoor werd Hari gediskwalificeerd en werd Gerges tot winnaar uitgeroepen.

Verhoeven

Verhoeven verdedigde in december met succes zijn wereldtitel tegen uitdager Jamal Ben Saddik en daagde vervolgens Hari uit voor een nieuw gevecht, maar een datum daarvoor staat nog niet vast.

Hari wilde na zijn partij tegen Gerges niet ingaan op een nieuwe confrontatie met Verhoeven. "Ik heb geen boodschap voor hem. Dit gevecht was de boodschap. Ik heb laten zien dat er niets mis is met mijn conditie en mijn fysieke gesteldheid. Ik ben sterk en fit."

Rond het evenement Glory 51 in Ahoy gingen tientallen bezoekers volgens de politie met elkaar op de vuist, eerst binnen en vervolgens buiten. De politie heeft de situatie gesust zonder aanhoudingen te verrichten.

Samenvatting: Badr Hari-Hesdy Gerges
45
Samenvatting: Badr Hari-Hesdy Gerges