Jermaine Wattimena is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de UK Open te bereiken. De Nederlander kon zaterdagavond niet stunten tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson: 6-10.

Wattimena kwam met 5-3 voor in de achtste finales, maar verloor vervolgens vijf legs op een rij. Daarna pakte 'The Machine Gun' nog slechts een leg.

Wattimena was de laatste Nederlander die nog actief was op de UK Open. Hij rekende eerder op de dag nog af met Stephen Bunting.

Voor Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp en Dirk van Duijvenbode viel het doek zaterdagmiddag in de vierde ronde op het prestigieuze dartstoernooi in Minehead.

Van Gerwen

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld werden beiden al in de derde ronde uitgeschakeld. Van Gerwen werd vrijdagavond verrast door De Zwaan en Van Barneveld was niet opgewassen tegen Mervyn King.

John Part behoort wel tot de kwartfinalisten. De Canadees, die drie keer wereldkampioen werd, bereikte voor het eerst sinds 2012 de laatste acht van een tv-toernooi.

Titelverdediger Peter Wright strandde eveneens in de derde ronde. De UK Open op het Butlins Resort duurt tot en met zondag.