Jermaine Wattimena heeft als enige Nederlander de achtste finales van de UK Open bereikt. Voor Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp en Dirk van Duijvenbode viel het doek op het prestigieuze dartstoernooi in Minehead.

Wattimena rekende in de vierde ronde af met Stephen Bunting: 10-8. 'The Machine Gun', die pas in de tweede ronde instroomde, neemt het bij de laatste zestien op tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

De Zwaan verraste vrijdagavond in de derde ronde nog Michael van Gerwen, maar wist die stunt geen passend vervolg te geven. 'The Black Cobra' ging met 8-10 ten onder tegen de Engelsman Paul Hogan.

Ook Van Duijvenbode zorgde vrijdag voor een stunt met de uitschakeling van Adrian Lewis, maar werd eveneens in de vierde ronde uitgeschakeld. De Zuid-Hollander verloor met 6-10 van Gerwyn Price uit Wales.

Meulenkamp

Meulenkamp moest zijn meerdere erkennen in John Part. Hij kwam met 7-4 voor tegen de Canadees, maar moest uiteindelijk toch buigen: 9-10.

Behalve Van Gerwen werd ook Raymond van Barneveld vroegtijdig uitgeschakeld op de UK Open. De Hagenaar was vrijdagavond in de derde ronde niet opgewassen tegen Mervyn King.

Titelverdediger Peter Wright strandde eveneens in de derde ronde. De UK Open op het Butlins Resort duurt tot en met zondag.