Joost Luiten is er vrijdag (lokale tijd) niet in geslaagd om zich op te werken in de rangschikking van het ​World Golf Championship in Mexico. Hij blijft na de tweede ronde in de middenmoot staan.

De 32-jarige Zuid-Hollander voltooide zijn tweede rondgang op de Club de Golf Chapultepec in 71 slagen, waarmee hij precies op het baangemiddelde uitkwam. Donderdag begon hij met een rondje van 72 (+1).

Volgens de geboren Bleiswijker maakte hij te veel foutjes voor een topscore. "Op hole zestien raakte ik een boom, waarna de bal in een bloemperkje sprong en ik hem onspeelbaar moest verklaren. Op de achttien sloot ik helaas af met een zure bogey na een drie-putt. Morgen beter", liet hij op zijn website weten.

Luiten staat halverwege het toernooi op de gedeelde 40e plek met 143 slagen, een boven het baangemiddelde. De Indiër Shubhankar Sharma staat aan kop met een score van 131 slagen, achter hem volgen de Amerikaan Xander Schauffele en de Spanjaarden Sergio Garcia en Rafa Cabrera Bello met 133 slagen.

Luiten kan zich nog verbeteren in het weekend omdat er bij dit toernooi geen cut is en alle spelers ook de laatste twee ronden lopen.

Dankzij zijn overwinning van vorige week in Oman mocht Luiten meedoen aan het prestigieuze toernooi in Mexico, waar zo'n 8,2 miljoen euro aan prijzengeld te verdelen is. Slechts 64 golfers zijn toegelaten in Naucalpan de Juare, vlakbij Mexico-Stad.