Badr Hari weegt 'slechts' 101,8 kilo als hij zaterdagavond in de ring stapt voor zijn partij tegen Hesdy Gerges. De kickbokser verloor in aanloop naar Glory 51 in het Rotterdamse Ahoy ruim 10 kilo.

Hari raakte bewust gewicht kwijt, omdat hij weer in dezelfde stijl als jaren geleden wil vechten. De Amsterdamse Marokkaan maakte naam met zijn spectaculaire manier van kickboksen.

"Je hoeft geen spierballen te hebben om mensen knock-out te slaan", zegt Mike Passenier, al jarenlang de trainer van Hari, tegen NUsport. "Hij is nu ruim 10 kilo kwijt. Daardoor is hij weer vlot op zijn voeten, hij ziet dingen sneller en kan snel reageren."

"In het begin van zijn carrière woog hij 88 kilo", vertelt Passenier. "Mensen maakten daar grapjes over. 'Hé Badr, er hangt een draadje aan je shirt.' Daar bedoelde ze dan zijn arm mee."

Logger

In het verloop van zijn carrière nam het gewicht van Hari flink toe. Enkele jaren terug nam hij 114 kilo mee de ring in. Passenier: "Op een gegeven moment kwam hij tegen gasten van ruim 120 kilo te staan. Om daar tegenop te kunnen, moest hij ook groeien."

"Door de bodybuilding kreeg hij meer spieren en gewicht. Hij kon harder slaan, maar werd ook logger."

Gerges

De 34-jarige Gerges is 111,4 kilo zwaar, zo bleek vrijdag bij de weging in het Steigenberger Hotel bij Schiphol. De Amsterdamse Egyptenaar is ook nog eens drie centimeter langer dan Hari (2.00 meter om 1.97 meter).

In 2010 stonden de twee kickboksers al eens tegen elkaar. Gerges werd toen in de Amsterdam Arena tot winnaar uitgeroepen. Hari werd gediskwalificeerd omdat hij een trap na gaf aan zijn op de grond liggende tegenstander.

Hari (33) verschijnt zaterdagavond voor het eerst sinds zijn gevecht tegen Rico Verhoeven in december 2016 in de kickboksring. Hij zat tussen april en november een gevangenisstraf uit wegens enkele geweldsdelicten.

Glory 51 wordt zaterdag vanaf 21.00 uur uitgezonden bij Ziggo Sport. Het gevecht tussen Badr Hari en Hesdy Gerges is het slotstuk van de avond.