Michael van Gerwen heeft donderdag in de Premier League Darts in Berlijn een overtuigende 7-2 overwinning geboekt op Daryl Gurney. Raymond van Barneveld werd met 7-3 verslagen door wereldkampioen Rob Cross.

Het is voor het eerst dat er een speelronde van het jaarlijkse dartstoernooi wordt afgewerkt in Duitsland. Nederland staat met Rotterdam al enkele jaren op de wedstrijdkalender.

Voor twaalfduizend toeschouwers in een uitverkochte Mercedes Benz Arena had Van Gerwen geen enkel probleem met zijn Noord-Ierse tegenstander. Hij kwam tot een gemiddelde van 104 punten met drie darts, tegenover 95 voor Gurney.

De titelverdediger leverde tegen Gurney alleen de tweede en de achtste leg in, maar bleef constant aan de goede kant van de score. De Nederlander was succesvol op ruim veertig procent van zijn dubbels.

Van Gerwen begon dit seizoen aan de Premier League met een overwinning op wereldkampioen Cross, maar moest vervolgens een nederlaag tegen Peter Wright incasseren. Vorige week revancheerde hij zich met winst op tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Van Barneveld

Van Barneveld liep in Berlijn tegen zijn tweede opeenvolgende nederlaag op. Cross was met 7-3 duidelijk een maatje te groot. 'Barney' ging vorige week al onderuit tegen Whitlock, nadat hij in zijn eerste twee partijen ongeslagen was gebleven. 

De Premier League-winnaar van 2014 hield tot 3-3 gelijke tred met Cross, maar wist daarna geen leg meer te winnen. Hij zakt daardoor weg naar de zesde plaats in de stand. 

Met zes punten uit vier partijen bezet 'Mighty Mike' voorlopig de tweede plaats. Michael Smith is de verrassende koploper. De Engelsman won donderdag ook zijn vierde partij, ten koste van Simon Whitlock (7-3).