Joost Luiten is door zijn zege in het Oman Open 22 plaatsen gestegen op de wereldranglijst. Hij klom van plaats 90 naar 68.

De 32-jarige Rotterdammer komt daardoor weer wat dichterbij een terugkeer in de top vijftig en daarmee zekere startbewijzen in de Majors.

Luiten steeg op de ranking van de Europese Tour naar de negende plaats en dat betekent dat hij mag spelen in het eerstkomende toernooi uit het World Golf Championship in Mexico (1-4 maart).

Luiten geeft op zijn website aan dat hij deze week de Qatar Masters overslaat om zich voor te bereiden op het toernooi in Mexico, waar het prijzengeld maar liefst 10 miljoen dollar bedraagt.

De geboren Bleiswijker pakte met zijn zesde overwinning op de Europese Tour ook veel punten in de kwalificatie voor de Ryder Cup.

Het is de grote wens van Luiten in september mee te doen voor het Europese team in de tweejaarlijkse confrontatie met de Verenigde Staten. Teamcaptain Thomas Björn houdt hem in de gaten, gezien zijn welgemeende felicitatie op Twitter. "Dat was topklasse golf", aldus de Deen.