Joost Luiten heeft nog alle kans op de eindzege op het Oman Open. De Nederlandse golfer steeg dankzij een ronde van 66 slagen (-6) naar de gedeelde koppositie. Daan Huizing zakte vanwege een ronde van 76 (+4) ver weg.

De 32-jarige Luiten begon de dag als nummer zes in de stand, terwijl de vijf jaar jongere Huizing zelfs een plek hoger stond. Beide golfers zaten daardoor in dezelfde groep van het evenement op de Europese Tour.

Waar Luiten een topdag kende met zeven birdies en slechts een bogey, had Huizing het minder naar zijn zin. Hij staat nu 31e en kan een toppositie vergeten.

Om het Oman Open te winnen moet Luiten afrekenen met onder anderen Julien Guerrier uit Frankrijk en de Engelsman Matthew Southgate. Zij hadden voor de eerste drie dagen net zoveel slagen nodig als Luiten: 204.

Goede dag

Luiten keek met voldoening terug op zijn derde rondgang op de baan van Al Mouj. "Het was een goede dag. De lijn die ik gister had ingezet heb ik vandaag door kunnen trekken. Er waren weinig zwakke onderdelen."

"Ik speelde vandaag met Daan Huizing en dat was leuk. Goed om hem van dichtbij in een wedstrijd op de Europese Tour te zien. Helaas kon hij vandaag geen topscore neerzetten, maar het is sowieso goed dat hij na twee dagen in de top staat en dat hij weer ervaring op heeft gedaan."

Huizing speelt normaal een niveau lager op de Challenge Tour, maar kreeg voor het toernooi in Oman een uitnodiging.