Michael van Gerwen genoot naar eigen zeggen met volle teugen van het spektakelstuk dat hij en Gary Anderson donderdagavond aan het publiek in Newcastle voorschotelden tijdens de derde speelronde van de Premier League Darts.

"Ik denk dat het een geweldige wedstrijd was voor de fans om naar te kijken en voor ons om te spelen", aldus de Nederlandse nummer één van de wereld gelijk na afloop van de titanenstrijd op het podium in gesprek met Sky Sports.

Van Gerwen won met 7-3, na 3-2 achter te hebben gestaan en gooide in de vijfde leg zelfs nog bijna een negendarter, maar met de achtste pijl slaagde hij er niet in de triple-19 te raken.

Zowel Van Gerwen als Anderson kwam uiteindelijk uit op een subliem gemiddelde van 110 punten per beurt en noteerden gezamenlijk liefst elf 180'ers. 

Van Gerwen vond dat allemaal leuk en aardig, maar was vooral blij met de twee punten, waardoor hij zich weer terugknokte in de top vier op de ranglijst.

"We speelden allebei fenomenaal en kunnen gelukkig zijn met ons optreden. Maar het belangrijkste is dat ik twee punten pak, want die heb ik nodig om mee te blijven doen met de spelers in de top van de stand."

Vertrouwen

"Ik speel de laatste twee weken niet mijn beste spel, maar Gary brengt net iets meer in me naar boven. Als je zo kunt spelen tegen iemand als Gary, geeft dat veel vertrouwen voor de rest van de Premier League."

Van Gerwen is achter Simon Whitlock en Michael Smith terug te vinden op de derde plaats, met twee punten minder dan de beide koplopers (4 om 6).

De andere Nederlandse deelnemer aan de prestigieuze competitie, Raymond van Barneveld, leed donderdag tegen Whitlock zijn eerste nederlaag (7-4) en bezet met drie punten de vierde stek.

Van Barneveld hoefde door het resultaat niet de media te woord te staan, maar liet op Twitter weten dat de overwinning er simpelweg niet inzat voor hem.

"De credits gaan naar Simon. Hij wist de dubbels te vinden en verdiende het om te winnen. Ik wist niet op gang te komen. Zowel in de oefenruimte als op het podium lukte het niet. Volgende week ga ik het in Berlijn opnieuw proberen."