Michael van Gerwen heeft donderdagavond op knappe wijze zijn tweede zege geboekt in de Premier League. De titelverdediger was in de derde speelronde te sterk voor de Schot Gary Anderson: 7-3. Raymond van Barneveld ging verrassend onderuit tegen Simon Whitlock. 

Van Gerwen revancheerde zich in Newcastle voor zijn nederlaag van vorige week tegen Peter Wright. De Brabander was de Premier League twee weken geleden al begonnen met een klinkende overwinning op wereldkampioen Rob Cross. 

Van Gerwen en Anderson maakten er een hoogwaardige partij van in de Metro Radio Arena, met ieder een indrukwekkend gemiddelde van boven de 110 per drie pijlen.

Bij een 2-2 stand in de vijfde leg lag Van Gerwen op koers voor een negendarter, maar de Nederlander zag Anderson vervolgens imponeren met een 170-finish. Van Gerwen knokte zich echter knap terug en liep uiteindelijk snel uit naar een knappe 7-3 overwinning.

Van Barneveld

Van Barneveld kon het goede voorbeeld van Van Gerwen niet volgen. De Hagenaar ging met 4-7 onderuit tegen Whitlock. Van Barneveld kwam al snel op achterstand en miste te veel dubbels om terug in de wedstrijd te komen.

Voor de Nederlander is het zijn eerste nederlaag in deze editie van de Premier League. Van Barneveld begon het prestigieuze toernooi met een gelijkspel tegen de Noord-Ier Daryl Gurney en won vorige week van de Oostenrijker Mensur Suljovic.

Eerder op donderdag had Cross zijn eerste overwinning in de Premier League geboekt. De wereldkampioen uit Engeland won met 7-4 van de Schot Peter Wright.

Michael Smith begon de derde speelronde met een 7-2 overwinning op Suljovic. De Engelsman won net als Whitlock nog al zijn partijen en dus gaan beide mannen aan de leiding.