Golden State Warriors is de koppositie in de Western Conference van de NBA kwijt. Ondanks een topscore van vijftig punten van Kevin Durant moest de titelverdediger een nederlaag incasseren bij Portland Trail Blazers: 117-123.

Voor Golden State is de veertiende nederlaag van het seizoen. Daardoor moet de ploeg de eerste plaats in het westen afstaan aan Houston Rockets, dat ook 44 zeges heeft geboekt, maar één keer minder verloor.

Durant benaderde in Portland zijn persoonlijke record in de NBA. De 29-jarige basketballer was aanmerkelijk beter op dreef dan teamgenoot Stephen Curry, die heel wat missers produceerde en bleef steken op 'slechts' zeventien punten. Bij Portland Trail Blazers blonk Damian Lillard uit met 44 punten, CJ McCollum leverde met 29 punten ook een forse bijdrage aa de verrassende zege.

Boston Celtics incasseerde tegen Los Angeles Clippers de derde nederlaag op rij: 119-129. De Celtics zijn met veertig zeges tegenover negentien nederlagen de nummer twee in het oosten, achter Toronto Raptors (41-16). De Canadese ploeg boekte een royale zege op Chicago Bulls: 122-98.