Met een bijna volledig gerestaureerd team heeft Cleveland Cavaliers in de nacht van zondag op maandag de NBA-topper tegen de Celtics gewonnen. Aan de hand van vedette LeBron James won de finalist van vorig jaar met 99-121 in Boston.

De 33-jarige James nam 24 punten, tien assists en acht rebounds voor zijn rekening in de TD Garden, waar vier nieuwelingen hun debuut maakten voor de Cavaliers.

Cleveland nam vorige week afscheid van een flink aantal spelers, onder wie Isaiah Thomas, Dwyane Wade en Derrick Rose. Daartegenover stond de komst van Jordan Clarkson, Rodney Hood, George Hill en Larry Nance.

Dat viertal deed, daags na hun eerste training met de 'Cavs', meteen al mee tegen rivaal Boston Celtics. Clarkson droeg met zeventien punten bij aan de zege, Hood was goed voor vijftien punten en Hill en Nance kwamen uit op respectievelijk twaalf en vijf.

"Ik weet dat die jongens deze kans met beide handen aan willen grijpen", zei James over het debuterende kwartet. "Als leider van het team is het mijn taak om hen zo snel mogelijk eigen te maken met de winnende cultuur hier."

Celtics

Bij de Celtics was Terry Rozier met 21 punten het productiefst. Kyrie Irving, die afgelopen zomer overkwam van de Cavaliers, kon de thuisnederlaag met achttien punten ook niet voorkomen voor de ploeg uit Massachusetts.

Recordkampioen Boston verloor drie van de vier laatste wedstrijden en staat na een uitstekende seizoensstart nu tweede in de Eastern Conference, één plek boven de Cavaliers.

Raptors

Koploper Toronto Raptors profiteerde van de misstap van de Celtics door met 103-123 te winnen bij Charlotte Hornets. DeMar DeRozan blonk met 25 punten uit bij de Canadezen, die voor de vijfde opeenvolgende keer wonnen.

Houston Rockets, de nummer twee in het westen achter Golden State Warriors, won het Texaanse onderonsje met Dallas Mavericks: 104-97.